Nu mai pune lapte sau apă în piure. Ingredientul care îl face cremos mai ceva ca la restaurant

Bine ai venit sau revenit pe bucatariatraditionala.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă vrei să surprinzi familia și musafirii cu o explozie de arome în farfurie, nu mai pune lapte sau apă în piure. Descoperă secretul bucătarilor pentru a obține un piure cremos ca la restaurant.

Cum să transpui o garnitură simplă într-un festin culinar

Garnitura de cartofi pare să fie cea mai banală și simplă alegere pentru o masă savuroasă. Dar cum se face ca atunci când o comandăm la restaurant, piureul are o aromă și o textură aparte? Află acum secretul bucătarilor.

Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente. Ai nevoie de:

  • cartofi
  • unt
  • smântână lichidă
  • sare, după preferințe

Mod de preparare

Spală și curăță cartofii de coajă, apoi taie-i în felii groase sau în sferturi.Pune cartofii la fiert în apă clocotită în care ai adăugat sare.

După ce cartofii sunt gătiți, scoate-i din apă și lasă-i să se scurgă într-o sită.

Pasează cartofii folosind un zdrobitor și transferă piureul obținut într-o oală.

Incorporază 175 de grame de unt pentru fiecare kilogram de piure și amestecă bine.

Adaugă câteva linguri de smântână lichidă fierbinte și amestecă până obții o compoziție omogenă.

Piureul este acum gata să fie servit musafirilor, savurându-l ca în restaurante renumite.

Acum poți transforma orice farfurie de piure într-o experiență culinară deosebită, folosind trucul acesta simplu, dar eficient.

Secretul care înlocuiește laptele și apa în piure

Trucul pentru a transforma piureul de cartofi banal într-un festin culinar este un singur ingredient: smântâna lichidă. Înlocuiește laptele și apa cu smântână lichidă și vei obține un piure cremos, aerat și extrem de fin.

Poftă bună!