Obiectul din casa care îți dublează factura

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

#Obiectul din casa care îți dublează factura. Consumă într-un minut cât altele în ore bune.

##Greșeli comune care cresc factura

Există câteva greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama și care se reflectă în factura la energie electrică. Un exemplu des întâlnit este acela de a lăsa electrocasnicele băgate în priză, inclusiv încărcătoarele de laptop și alte dispozitive care rămân conectate chiar și atunci când nu le folosim.

##Ventilatorul – un consumator neașteptat

În ultimii ani, multe construcții noi nu mai dispun de geamuri în băieți, iar în locul acestora se montează ventilatoare pentru a asigura ventilația adecvată. Pe scurt, ventilatorul preia rolul de aerisire în aceste cazuri.

Esența aerisirii în baie este expulzarea aburului și a umidității care se acumulează într-un spațiu în care se fac dușuri frecvente. Așadar, ventilatorul este soluția ideală pentru locuințele fără fereastră în baie.

##Atenție la timpul de funcționare

Un aspect important de menționat este că durata de funcționare a ventilatorului trebuie să fie limitată. Se recomandă să nu țineți ventilatorul pornit mai mult de 30 de minute consecutive. De ce? Pentru că această aparat consumă o cantitate semnificativă de energie electrică într-un interval scurt de timp. Prin urmare, dacă uitați ventilatorul pornit, s-ar putea să aveți parte de o surpriză neplăcută atunci când vine factura de energie electrică.

##Importanța ventilației în baie

Sistemul de ventilație în baie este esențial pentru a elimina umiditatea și aburul creat în timpul dușului. De aceea, este recomandat să amplasați ventilatorul deasupra căzii, toaletei sau chiuvetei, deoarece aceste zone sunt cele mai afectate de umiditate.

##Prevenirea mucegaiului

Persoanele care nu dispun de sistem de ventilație sau de geam în baie pot avea probleme cu apariția mucegaiului în timp. Acesta poate avea efecte negative asupra sănătății și poate necesita costuri ridicate pentru remediere.

Astfel, luând măsuri simple, precum oprirea ventilatorului după 30 de minute și asigurarea unei ventilații corespunzătoare în baie, puteți economisi bani și vă puteți bucura de un mediu sănătos în propria locuință.