Salata de gogonele la borcan, pentru iarna – Mama, mama, ce bunatate ce bunatate mi-a iesit

Bine ai venit sau revenit pe LaSepareu.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingrediente:

-3 kilograme de gogonele
-1 kilograme de ardei grași
-150 grame zahăr
-1 kilogram de ceapă
-100 grame sare
-1 kilograme de morcov
-100 mililitri ulei
-100 mililitri oțet

Cum se prepara:

1. Pentru inceput tăiem gogonelele felii cu ajutorul unui cutit. Apoi tăiem ceapa rondele iar ardeii ii taiem fâșii scurte. Morcovul îl radem prin răzătoarea mare.

2. Pregatim o cratita in care vom pune toate legumele si amestecam foarte bine.

3. Punem sarea, zahărul, otetul, uleiul și amestecăm bine, pe foc mic, pentru 35 de minute.

4. După omogenizare, pune salata în borcane.

Pofta buna sa aveti!

Vezi mai jos si cum se prepara Salata de Gogonele cu ceapa

Ingrediente pentru aproximativ 9 borcane de 0,5 l:

-3 kg roșii verzi
-1,5 kg de ceapă
-3 linguri de sare

Ingrediente pentru Marinada:

-4 pahare cu apă
-2 căni de oțet 10%.
-350 g zahăr
-5 frunze de dafin
-8 boabe de ienibahar

Cum se prepara salata de gogonele:

Tăiați roșiile în sferturi sau optime iar ceapa o taiati rondele.

Puneți legumele într-un bol mare, adăugați sare, amestecați și lăsați deoparte peste noapte.

Dimineața, turnați sucul rezultat.

Fierbeți ingredientele pentru marinadă, apoi adăugați legumele în marinadă și gătiți (amestecând) până când roșiile își schimbă culoarea.

Transferați salata fierbinte în borcane curate, sterlizateși uscate.

Înșurubați capacele imediat, fara sa sterlzati.