Vestea diminetii pentru pensionari. Cine sunt cei care vor primi 250 de lei în plus în august

S-a anunțat care sunt pensionarii care primesc 250 de lei în plus în august. De asemenea, datorită minivacanței de Adormirea Maicii Domnului pensiile vor ajunge mai devreme la beneficiari, indiferent că acestea intră pe card sau sunt aduse la ușă de poștaș.

Care sunt pensionarii care primesc 250 de lei în plus în luna august. Decizia vine de la Guvern

Beneficiarii care se încadrează în programul ”Sprijin pentru România” vor primi pe cardurile sociale cea de-a patra tranșă de 250 de lei până la jumătatea lunii august.

Mulți dintre beneficiarii ajutorului de stat pentru cumpărarea de alimente sau mese calde sunt pensionari cu pensiile mai mici de 1700 de lei.

Câți beneficiari sunt în programul ”Sprijin pentru România”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a decis ca în acest an să se acorde șase tranșe de ajutor a câte 250 de lei pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Numărul total al celor care le vor fi alimentate cardurile sociale se ridică la 2,4 milioane.

Până acum, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, asta însemnând că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul lui 2023.

Județele unde se află cei mai mulți beneficiari de carduri sociale pentru alimente și mese calde sunt din următoarele: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Noi beneficiari de carduri sociale

Separat de cei aproape 2,4 milioane de români care deja beneficiază de aceste carduri, au fost incluse pe listele de beneficiari eligibili actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale alte 46.130 persoane, pentru care urmează să se emită și să se distribuie cardul social în cursul lunii viitoare.

Pe de altă parte, pensionarii își vor primi banii mai devreme luna aceasta. De regulă, data la care ajunge pensia la beneficiari diferă în funcție de modul în care aceștia au optat să o primească: pe card sau prin poștaș.

De data aceasta, data livrării pensiei este schimbată și de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care se celebrează pe data de 15 august. Astfel, ministrul Muncii a făcut un anunţ despre pensiile din luna august, fiind vorba de o modificare adusă de minivacanţă.

Când vor fi livrate pensiile în luna august 2023

”Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună. Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1 – 11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8-10 august”, a scris Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, pe Facebook.