Prajitura de casa cu foi fragede
Info:
lng= linguri
lngt= lingurita
Lista de ingrediente:
Pentru foi:
– 10 lng de lapte
– 7 lng de zahar
– 1 ou
– 7 lng de ulei
– faina cat cuprinde
– 1 lngt de amoniac stins cu otet sau lamaie
Pentru crema:
– 1 pachet de margarina (sau unt)
– 7-8 lng de zahar
– 6 lng de faina
– 600 mililitri lapte
– 6 lng de cacao
Cum se prepara:
Pentru inceput pregatim foile.
Amestecam intr-un bol uleiul, zaharul,oul, laptele si amoniacul pana cand zahatarrul se topeste putin . Dupa asta turnam faina pana rezulta un aluat moale si usor sfaramicios.
Impartim aluatul in 4 bucati egale, dupa care le intindem foi de dimensiunea tavii de aragaz.
Intoarcem tava cu fundul in sus si presaram faina, dupa care presaram foaia si o bagam la cuptor. Timpul de coacere este redus. Iti dai seama ca s-a copt atunci cand marginile devin usor maronii. Le scoatem si le punem una peste alta.
Prepararea cremei:
Intr-o cratita, amestecam laptele, faina si cacaua si se pune pe aragaz la foc mic amestecand continuu pana cand rezulta o budinca mai groasa. Cand am obtinut budinca, oprim si lasam sa se raceasca.
Frecam margarina cu zaharul pana cand zaharul se topeste dupa care, amestecam cu budinca pana la omogenizare completa.
Impartim in 3 parti egale si o intindem intre cele 4 foi.
Bagam la frigider pana cand foile absorb din crema laptele si se inmoaie, dupa care putem portiona.