Ingrediente:
Pt. o foaie: 3 oua,
3 lg apa rece,
6 lg zahar,
5 lg faina,
3 lg nuca macinata,
1 lgta bicarbonat de sodiu,
putin otet sau zeama de lamaie.
Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.
Intr-un castron se bat albusurile de la cele 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare.
Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lingurita de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamaie, adaugam cele 3 lg de nuca macinata si cele 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam usor compozitia si o bagam in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Ingrediente pt. crema:
300 ml lapte,
3 lg faina,
200 g zahar,
3 galbenusuri,
250 g margarina sau unt.
Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.
Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o crema fina.
Ingrediente pt. caramel:
250 g zahar
Doar peste primele doua foi se pune caramel.
Lasam la racit.
Ingrediente pt. spuma:
3 albusuri,
150 g zahar,
ciocolata.
Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.
Asamblarea:
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau „furnici” de ciocolata.
E o prajitura foarte dulce, aromata si inmiresmata dar e cu atat mai buna cu cat sta mai mult.