Bine ai venit sau revenit pe bucatariatraditionala.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Dacă v-ați săturat de pasta de tomate din supermarket și vreți să vă bucurați de o porție gustoasă de bulion făcut în casă, atunci ați nimerit unde trebuie. În rândurile următoare, v-am pregătit o rețetă simplă de bulion, pe care chiar și un începător o poate face. Gustul este garantat delicios! Spor la gătit.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
10 kilograme de roșii;
3 linguri de sare grunjoasă;
3 linguri de zahăr alb;
ulei de floarea-soarelui;
Atenție! Aveți grijă ca roșiile cumpărate să nu fie lovite. Legumele trebuie să fie proaspete și cărnoase pentru ca bulionul gustos.
Mod de preparare:
Prima dată trebuie să spălăm roșiile cu apă rece, apoi le scoatem codițele și le tăiem în bucăți mari. Punem feliile de roșii în mașina de îndepărtat pielițele și semințele sau în mașina de pasat. În felul acesta, vom reuși să separăm sucul de pulpă. Dacă nu aveți o mașină de pasat sau un aparat de îndepărtat semințele și pielițele roșiilor, atunci puneți roșiile la fiert. După ce s-au fiert, puneți-le într-o sită și presați cu o lingură de lemn pentru a îndepărta semințele de pulpă.
După ce ați terminat acest proces, trebuie să puneți pulpa și sucul într-o oală mare la fiert. Amestecați din când în când cu o lingură de lemn pentru a nu se prinde nimic de baza oalei. După ce a scăzut zeama, adăugați sarea și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte.
După aceea, trebuie să mai dați în clocot compoziția de câteva ori, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie roșu deschis.
Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la odihnit o zi întreagă, la temperatura camerei, după care se mută în cămară, la loc răcoros și ferit de soare. Vă sfătuim să puteți la final puțin ulei de floarea-soarelui, înainte de a pune capacul pe borcane. În felul acesta, vă asigurați că bulionul nu va fermenta peste iarnă.
Amintim faptul că nutriționista Mihaela Bilic ne îndeamnă să folosim în mâncăruri suc de roșii și bulion deoarece licopenul din ele ajută pielea să reziste la frig.
„Bulionul: Folosiți în mâncăruri suc de roșii și bulion, sunt bogate în licopen care protejează pielea de frig; aciditatea din roșii crește absorbția fierului din carne, deci tocănița și mâncarea cu sos