Când trebuie să pui perişoarele în ciorbă, de fapt
Cine ar putea refuza o porție de ciorbă de perișoare? O rețetă tradițională, nu foarte dificil de făcut, dar la care poți da greș, dacă nu ții cont de câteva sfaturi importante. Un detaliu ce face, cu siguranță, diferența între succes și eșec este momentul în care se pun perișoarele în ciorbă.
Regula de aur a fost respectată de generații întregi de gospodine din toate colțurile țării
Pentru a prepara perișoare ca la carte, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
1 kilogram de carne tocată
2 ouă
50 de grame de orez
1/2 de legătură de pătrunjel tocat
1 ceapă de dimensiuni medii
sare și piper, după gust
Pentru ciorbă:
1 morcov
1 țelină
1 ceapă
1 păstârnac
1 cutie de roșii tăiate cuburi
1cartof de mărime medie
sare
pătrunjel
2 linguri de pastă de tomate
1 ou
Regula pe care o respectă gospodinele din toate colțurile țării
Carnea tocată se amestecă cu orezul, ceapa tocată foarte mărunt – se recomandă să fie dată prin răzătoare – cele două ouă, pătrunjelul, sarea și piperul. După ce obții o compoziție omogenă, o vei lăsa să se odihnească în jur de cinci minute.
Vei da forma perișoarelor cu ajutorul mâinilor umezite bine. Apoi, se pun în ciorbă, dar nu oricând.
Este foarte important să punem perișoarele în ciorbă imediat după ce apa a început să dea în clocot. După în jur de un sfert de oră de la momentul în care au fost adăugate, ele ar trebui să se rdice la suprafață – acesta este, de fapt, indiciul că au fost puse exact când trebuia.