Lista de ingrediente :
-250 grame unt
-3 galbenusuri
-180 grame smantana
-500 grame faina
-1/2 lamaie – suc + coaja
-1 pliculet zahar vanilat
Alte ingrediente:
-zahar pudra si zahar vanilat pentru decor
Mod de preparare:
Lasati untul sa se incalzeasca la temperatura camerei.
Adaugati galbenusurile si smantana.
Cu ajutorul unui mixer, amestecam si apoi se adauga coaja de lamaie, sucul, zaharul vanilat si faina.
Pregatiti un aluat moale si lasati-l sa se odihneasca aproximativ 30 de minute.
Aluatul se imparte in 10 parti.
Transformați fiecare parte într-o clătită mică și rulați-o.
Așezați-le pe o tavă de copt, acoperiți cu folie și lăsați-le la frigider pentru 24 de ore.
Dacă nu aveți timp de așteptare, le puteți pregăti imediat, dar dacă le lăsați la rece pentru o zi, vor fi mai fragede.
Din aluatul pregatit in forma de clatite, decupati triunghiuri (8 bucati) si rulati-le in forma de cornuri (le puteti umple cu dulceata, nuca, ciocolata etc).
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade circa 20 de minute.
Inveliti cornuletele calde intr-un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.
Pofta buna!