Laptele de pasare poate fi facut in nenumarate moduri, dar aceasta varianta este foarte delicioasa si nu este greu de preparat.
Spuma este perfecta, nu se lasa, merita incercat, deoarece este cu adevarat uimitor.
Ingrediente: 2 litri de lapte, putina sare, 16 galbenusuri, 6 – 8 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat.
Pentru spuma de ou: 16 albusuri, 8 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, putina sare.
Mod de preparare: Se pun la fiert cei 2 litri de lapte si sarea.
Separam galbenusurile de albusuri, adaugam in galbenusuri 6 linguri de zahar cristal (daca va place foarte dulce, 8 linguri de zahar), 2 plicuri de zahar vanilat si se bate (aproximativ 10-15 minute).
Separat se bat albusurile cu 8 linguri de zahar cristal, 2 pliculete zahar vanilat si putina sare pana devin o spuma tare si intensa.
Cand laptele fierbe se pun cu lingura albusurile batute spuma si se lasa sa fiarba (aproximativ 1 minut), pe masura ce laptele fierbe, spuma se transforma.
Se scot intr-un bol mai mare si se continua pana cand toate “galustile” sunt fierte.
Cand s-au terminat se adauga treptat laptele fiert in galbenusul de ou batut.
Turnam laptele amestecat cu galbenus de ou inapoi in cratita si se pune pe foc lent, amestecand constant pentru aprox. 3-4 minute.
Dupa ce se ingroasa, se da de pe flacara si se toarna intr-un bol.
In vasul in care se pune laptele cu galbenus, se pune cu grija spuma spuma de ou.