Ingrediente:
600grame branza de vaci
rom / whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele
1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat
1 plic praf de copt
5 linguri de faina
8 linguri de zahar
5 oua
100g stafide
Cum se prepara:
Mai întâi, înmuiați stafidele în puțin rom / whisky, cât să le acopere. Dacă nu există vin, îl putem înmuia și în apă fierbinte. Cu cât apa este mai caldă, cu atât se vor înmuia mai repede.
Separam galbenusul de albus isi il amestecam cu branza de vaci, zahar, stafide, coaja de lamaie si vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam faina cernuta pe care o amestecam in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Se amestecă bine până când nu mai sunt cocoloașe de făină.
Aici necesita mai multa atentie, pentru că, dacă brânza este uscată folosim mai puțină făină și dacă brânza este moale folosim mai multă făină.
Separat, batem abusurile spuma cu un praf de sare. Adugam cu grija albusurile in compozitie si amestecam.
Compozitia nu trebuie să fie foarte moale, dar este totuși ferma.
Pregatim o tava rotunda pe care o ungem cu unt isi o tapetam cu faina sau .
Se toarnă compozitia și se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade (mediu) pentru 15 minute. Dupa acest timp, scadem puțin temperatura (la 160 de grade) și o lăsăm cam 35-40 de minute până se transformă într-o crustă aurie. Testul cu scobitoarea este obligatoriu.
Cand este gata, lasam sa se raceasca dupa care putem portiona.