ngrediente:
Pentru blat:
6 ouă mari
1 cană de zahăr granulat
1 cană de făină
1/2 cană de cacao necoșerită
1/2 linguriță de praf de copt
Pentru cremă:
200 g zahăr
50 g cacao
500 ml lapte
2 ouă
70 g amidon
200 g unt
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
50 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, bateți ouăle cu zahărul până se deschid la culoare și devin spumoase. Amestecați făina, cacaua și praful de copt și adăugați-le la amestecul de ouă și zahăr. Amestecați bine și turnați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute. Lăsați să se răcească.
Pentru crema, amestecați zahărul, cacaua, laptele, ouăle și amidonul într-un vas și amestecați bine. Puneți pe foc mediu și gătiți până se îngroașă. Adăugați untul și amestecați bine. Lăsați să se răcească puțin, apoi răspândiți crema peste blatul răcit.
Pentru glazură, topiți ciocolata și frișca împreună la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecați bine și răspândiți glazura peste crema de pe blat.
Lăsați prăjitura să se răcească complet în frigider pentru câteva ore înainte de a o tăia.
Sursa foto: http://ph-online.ro/