Ingrediente:
4 ouă
200 g de zahăr
200 ml de lapte
200 ml de ulei
400 g de făină
1 plic de praf de copt (10g)
50 g de cacao
Esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie (după gust)
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o cremă albă și pufoasă.
Adăugați laptele și uleiul, apoi amestecați bine.
Într-un alt bol, amestecați făina cu praful de copt. Adăugați treptat acest amestec în bolul cu ouă, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor.
Împărțiți compoziția în două părți egale. În una dintre părți, adăugați cacaoa și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
Ungeți o formă de chec cu puțin ulei și tapetați-o cu făină.
Începeți prin a pune o lingură de compoziție simplă, apoi o lingură de compoziție cu cacao. Repetați procesul până când se termină ambele compoziții.
Cu ajutorul unui cuțit, faceți câteva mișcări ușoare în compoziție, pentru a obține un model marmorat.
Coaceți checul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45-50 de minute, sau până când un scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată.
Lăsați checul să se răcească în tava înainte de a-l scoate.
Bucurați-vă de acest delicios chec cu cacao la micul dejun sau ca gustare de după-amiază!