Bine ai venit sau revenit pe bucatariatraditionala.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Ingrediente necesare:
- 500 grame de spaghete
- 3 linguri de ulei
- 3 căței de usturoi
- 200 grame de smântână grasă
- 1 cană de supă de pui (secretul de preparare va fi descris în instrucțiuni)
- 200 grame de brânză grasă rasă / parmezan (poți folosi orice tip de brânză, dar asigură-te că este bine uscată și grasă)
- Sare și piper negru
- 1 linguriță de nucșoară măcinată
- 1 linguriță de cimbru uscat, pătrunjel proaspăt sau frunze de arpagic
- Mezeluri: sunca, kaiser, etc
Mod de preparare:
Într-o oală mare, puneți apa să fiarbă și adăugați pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când acestea rămân al dente. Scurgeți apa și păstrați o cană din apa în care au fiert pastele, iar acestea se țin la cald. Nu se spală și nu se clătesc.
Într-o tigaie mare, puneți uleiul, carnea si usturoiul mărunțit. Gatiti usturoiul până când simțiți aroma, aproximativ un minut, apoi adăugați cimbrul și nucșoara, apoi imediat smântâna, supa de pui și jumătate din apa în care au fiert pastele.
Dacă nu aveți supă de pui, puteți pune o cană de lapte în care ați adăugat un cub de concentrat de pui.
Lăsați sosul să ajungă la fierbere și adăugați pastele și amestecați până când pastele sunt complet acoperite cu sos.
Dați deoparte și adăugați brânza rasă / parmezanul. Puneți sare și piper. Dacă este nevoie, puteți adăuga și puțină apă din apa în care au fiert pastele.
Serviți imediat cu pătrunjel proaspăt sau frunze de arpagic tocate. Dacă doriți, puteți adăuga puțină brânză deasupra. Poftă bună!